Новините около потенциалния двубой между Илон Мъск и Марк Зукърбърг стават все по-изумителни след последната информация, че битката може да се проведе в Колизеума в Рим.

Според информация на таблоидния сайт TMZ, министърът на културата на Италия се е свързал със собственика на Meta и му предложил именно арената на гладиаторите за широко рекламираното събитие.

След това Зукърбърг предал съобщението на президента на организацията по свободни боеве UFC Дейна Уайт, чийто екип се свързал с висш италиански правителствен служител, според TMZ.

Приблизително по същото време Мъск туитна нов пост, с който намекна, че "Има шанс битката да се случи в Колизеума".

А преди това Дейна Уайт заяви пред TMZ, че двамата милиардери са "сериозни на живот и смърт" по отношение на битката, след като е прекарал час и половина в телефонен разговор с тях.

Мъск срещу Зукърбърг, но не в клетка. Битката вече е спечеленаКлючовият момент не е в силата, а в стратегията на технологичните гиганти

В съвремието Колизеумът е бил домакин на няколко концерта, като този на Елтън Джон през 2005 г., припомня Insider. Събитието обаче се е състояло само извън стените на древната арена за боеве, която по времето на Римската империя е побирала до 80 000 зрители.

BBC съобщи, че след приключването на реставрацията по-късно тази година, се предвижда арената да има подвижен сценичен под, което според Министерството на културата ще позволи провеждането на концерти и театрални представления.

Мета, италианското министерство на културата и говорител на UFC не отговориха на запитването на Insider за коментар по темата.