В четвъртък във Вашингтон Доналд Тръмп се срещна с повече от 80 изпълнителни директори в рамките на т.нар. Бизнес кръгла маса, за да сподели своята визия за корпоративния свят, ако спечели надпреварата за Белия дом. Според присъствали на срещата, цитирани от CNBC, ако той бъде избран отново за президент през ноември, изпълнителните директори ще видят намаляване на данъците и ограничаване на бизнес регулациите.

Източниците на медията твърдят, че Тръмп е заявил, че спечели ли, ще намали данъците, включително подоходните, и ще върне същите икономически политики, които въведе по време на първия си мандат.

"Ще ви дадем още от същото през следващите четири години", казва човек, който е бил на форума, описвайки посланието на Тръмп към лидерите на компаниите.

Републиканецът също така е заявил, че ако стане президент, иска да намали федералната ставка на корпоративния данък от 21% на 20%, като отново е повторил и неотдавнашната си заявка, направена в Невада, за премахване на данъците върху бакшишите на работниците. След това Тръмп разказал на изпълнителните директори история за това колко развълнувани са били работниците, получаващи бакшиши, от неговото предложение, което предизвикало смеха на корпоративните лидери.

Сред присъстващите на срещата са били главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън, главният изпълнителен директор на Citigroup Джейн Фрейзър и главният изпълнителен директор на Bank of America Брайън Мойнихан. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук също е бил там.

За Тръмп и присъстващите изпълнителни директори срещата е опит за подобряване на отношенията, след като някои от тях се дистанцираха от бившия президент.

През 2017 г. основните бизнес групи в администрацията на Тръмп бяха разпуснати, след като членовете им започнаха да подават оставки в отговор на опита на тогавашния държавен глава да приравни "двете страни" на протестите в Шарлотсвил, Вирджиния, в едната от които участваха бели националисти.

По време на размириците на 6 януари 2021 г. на Капитолийския хълм много ръководители, включително членове на Бизнес кръглата маса, призоваха Тръмп да спре насилието.

По време на срещата в четвъртък Тръмп също така е разкритикувал Джо Байдън.

"Нуждаем се от президент, който е на върха на възможностите си, а нека си признаем, че този президент не е такъв", казал Тръмп пред събралите се бизнес лидери.