Малко след като Силвестър Сталоун завършва снимките на Rocky - филма, който поставя началото на холивудската му кариера, той вижда спящия в коридора Грег Олман от Allman Brothers Band, на чиято висяща ръка блести златен часовник.

"Този часовник беше най-красивото нещо, което някога съм виждал", казва Сталоун във видеоклип, публикуван от Sotheby's, показващ дългогодишната му любов към колекционирането на часовници.

На 5 юни холивудската звезда продава на търг в Ню Йорк 11 аксесоара от личната си колекция. Сред артикулите, обявени от Sotheby's, е редкият Patek Philippe Grandmaster Chime, за който се очаква да бъдат платени до 5 млн. долара, както и други часовници, които Сталоун е носил в някои от филмите си.

Sotheby's | Patek Philippe Grandmaster Chime

Само седем бройки на Grandmaster Chime са произведени някога, като се има предвид, че това е най-сложният ръчен часовник, произвеждан някога, отбелязва CNN.

Sotheby's го нарече "свещеният граал" за колекционерите на часовници, оценен заради изключително сложните му механизми, за чието разработване и сглобяване са били необходими 100 000 часа.

Той разполага с 20 усложнения - функции, които надхвърлят показанията за времето - като пет механизма и специфичен индикатор на датата.

"Това не се намира лесно", казва Сталоун. "Трябваше да се обърна към определени власти, да напиша много писма до борда и в крайна сметка беше решено, че аз ще бъда собственик на едно от тези великолепни произведения на изкуството."

Към часовника се предлагат и други екстри, включително презентационна кутия, гравирана с името на Сталоун, както и iPad и Airpods, които идват в комплект с калъф на Patek Philippe.

Друг часовник на Patek Philippe, този от семейството Nautilus, се очаква да бъде продаден за 400 000 долара. Той е с маслиненозелен циферблат, обграден от 32 диаманта Wesselton, в корпус от неръждаема стомана.

В търга са представени и няколко други модели от луксозни марки, които Сталоун е носил по време на снимки.

Часовник Rolex, пуснат през 2016 г. по случай 60-годишнината на модел, който е първият, показващ отделно ден и дата, се очаква да бъде продаден за $50 000.

Друг модел, произведен от Audemars Piguet, със син циферблат в корпус от розово злато, може да донесе на актьора до $200 000.

Часовниците на Cartier също са сред тези, които Силвестър Сталоун предлага на търг. В допълнение към тях са включени и няколко модела Panerai - марка, която Сталоун отдавна рекламира и носи пред камера във филма Daylight от 1996 г.