Селин Дион няма представа кога отново ще настъпи мига, в който ще може да се качи на сцената и да пее.

В момента тя е фокусирана само върху една основна цел – да овладее заболяването си така, че отново да види Айфеловата кула.

Певицата, която през 2022 г. разкри, че е диагностицирана с рядкото заболяване Синдром на скования човек, при който не може да контролира мускулите си, даде лично интервю за френското издание на Vogue, пише Business Insider.

"Не знам... Тялото ми само ще реши. От друга страна, не искам просто да чакам", казва Дион пред Vogue France.

"Трудно е, работя усилено, а знам, че утре ще бъде още по-трудно. Утре е още един нов ден. Но има едно нещо, което никога няма да свърши и това е волята ми. Това е страстта. Това е мечтата. Това е решимостта.", признава световноизвестната изпълнителка.

За последен път тя беше на турне през 2020 г., като изнесе 52 концерта в Северна Америка, след което трябваше да пренасрочи останалите дати заради пандемията. През май 2023 г. тя отмени участията си заради здравословното си състояние.

"Не съм победил болестта, тъй като тя все още е в мен и винаги ще бъде. Надявам се, че ще намерим някакво чудо, начин да я излекуваме с научни изследвания, но засега трябва да се науча да живея с нея", допълва Селин Дион.

Синдромът на скования човек е неврологично разстройство, което може да причини симптоми като мускулна скованост и спазми.

Това е много рядко заболяване, което, според една от оценките, засяга един на милион души. Въпреки че няма лечение, има различни начини пациентите да се справят със състоянието си. Те включват терапия с медикаменти и немедикаментозни интервенции като разтягане и масажи.

Дион споделя, че се подлага на "спортна, физическа и вокална терапия" пет дни в седмицата като част от плана си за лечение.

"Работя върху пръстите на краката си, коленете, прасците ръцете си, пеенето си, гласа си", казва Дион. Въпреки че първоначално е било много трудно да се примири с диагнозата, сега тя се учи да живее със заболяването.

"Според мен имам два избора. Или тренирам като спортист и работя супер усърдно, или изключвам и всичко свършва, оставам си вкъщи, слушам си песните, стоя пред огледалото и си пея.

Аз избрах да работя с цялото си тяло и душа, от главата до петите, с медицински екип. Искам да бъда най-добрата, която мога. Моята цел е отново да видя Айфеловатакула!", допълва изпълнителката.

Селин Дион е една от многото знаменитости, които открито говорят как се справят с много трудни медицински диагнози, допълва Business Insider.

По-рано този месец 53-годишната Шанън Дохърти разказа в своя подкаст за справянето с диагнозата рак на гърдата в четвърти стадий. Звездата от сериала "Бевърли Хилс, 90210" заяви, че се е отървала от луксозните си вещи и всичко материално, за да се съсредоточи върху прекарването на повече качествено време с майка си.

"Ракът наистина ме накара да направя равносметка на живота си и да променя приоритетите си, а в момента моят приоритет е майка ми", казва Дохърти. "Не искам тя да има куп неща, с които да се занимава."

43-годишната актриса от The Newsroom Оливия Мън наскоро пък разказа пред People какво е да се подложиш на двойна мастектомия заради рак на гърдата.

"Видях се за първи път и бях в шок. Беше невероятно трудно. А лекарят ми каза колко фантастично изглеждам. Знам, че не беше така и не ми стана по-добре от това", сподели тя.