Доналд Тръмп пусна на пазара своя собствена марка обувки, ден след като нюйоркски съдия му наложи да плати 354,9 млн. долара под формата на санкции за измама.

"Отдавна исках да го направя", казва бившият президент на САЩ, докато представя обувките на Sneaker Con във Филаделфия - събитие, което се нарича "Най-голямото изложение на маратонки на Земята".

Той беше посрещнат с бурни освирквания, както и с аплодисменти, съобщава Associated Press.

Изданието също коментира, че по време на представянето, в залата от време на време се е носил мирис на марихуана.

Тръмп е осъден да плати $355 млн. за измама

Обувките - лъскави и златни с детайл от американското знаме отзад - се продават с името Never Surrender High-Tops за 399 долара.

Заедно с тях в нов уебсайт се продава и линията парфюми и одеколони на Тръмп Victory47.

В събота вечерта маратонките бяха обявени за разпродадени.

Според сайта е имало 1000 чифта, които са били на разположение за закупуване.

Съюзниците на Тръмп подготвят „свещена война“ срещу Тейлър СуифтБазата от възрастни фенове на Суифт в САЩ е по-голяма от президентския вот през 2020 г.

Бившият президент продава и две версии на маратонките, които имат надписи "T" и "45" отстрани, за 199 долара.

Това не е първото бизнес начинание, което Тръмп обявява, откакто стартира третата си кампания за Белия дом през 2022 г.

Миналата година той съобщи, че е спечелил между 100 000 и 1 млн. долара от серия дигитални карти за търговия, които го изобразяват чрез фотомонтаж в серия от карикатурни образи.

Той е издал и книги със снимки от времето, когато е заемал президентския пост, както и писма, писани до него през годините.

Преди да се кандидатира, Тръмп предлагаше всичко - от пържоли до водка, както и предприятие, което наричаше Trump University, посочва AP.

Той описва маратонките като лимитирана серия от "истински колекционерски артикул", който е "смел, златен и твърд, точно като президента Тръмп".

Парче по парче: Тръмп пусна нова серия NFT, която идва с интересни бонусиСнимката от 24 август е заснета в затвор в района на Атланта, където Тръмп е задържан по обвинения в заговор за отмяна на загубата му в изборите през 2020 г.

Обръщайки се към поддръжниците си за първи път след делото за измама, фаворитът за републиканската номинация заяви пред хиляди поддръжници на предизборен митинг, че решението е "опит за намеса в изборите".

Той направи необоснованото твърдение, че съдията е част от лява конспирация, целяща да му попречи да стане отново президент, като добави, че "тези отвратителни злоупотреби с власт не са само атака срещу мен, а срещу всички американци".

Тръмп повтори и становището си, че поражението му на изборите през 2020 г. от Джо Байдън се дължи на изборни измами.