С бляскавата си усмивка и неподвластен на времето стил Джулия Робъртс е икона на красотата в Холивуд, но самата тя не се взима твърде насериозно.

Запитана от британския Vogue как успява да поддържа младежкия с вид на 56 години, актрисата отговаря остроумно:

"Мариноване. Слагам главата си в буркан всяка втора събота за 18 часа. Това прави чудеса. Е, миризмата е ужасна.", шегува се звездата.

Джулия Робъртс е на корицата на февруарския брой на британския Vogue.

Заедно със сценариста на "Нотинг Хил" Ричард Къртис тя коментира въпроси като вечната красота, "феминистките" избори, които е направила в кариерата си и какво е усещането да си едно от най-известните лица в Холивуд.

Живей пълноценно

Като оставим шегите настрана, Джулия Робъртс признава, че ключът към младостта е в хората и преживяванията в живота ѝ.

Разбира се, генетиката също помага.

"Добрите гени, воденето на пълноценен живот и аз съм го казвала - и обикновено като шега, но вярвам в любовта на добрия мъж", казва тя пред изданието.

Какво беше модерно преди „края на света“Най-емблематичните моменти в стила от 1999 г., които тази година навършват 25 години

"Вярвам, че съпругът ми ме обича и се грижи за мен по начин, който ме кара да се чувствам напълно щастлива. Когато видиш някой, който е щастлив, няма значение на колко години е той".

"Любимка на Америка" е напълно заслужена титла за Джулия Робъртс след неповторимите превъплъщения в любими романтични комедии като "Сватбата на най-добрия ми приятел" и "Хубава жена". Извън този жанр тя печели "Оскар" за най-добра актриса през 2001 г. за ролята си в "Ерин Брокович" и "Златен глобус" за най-добра поддържаща актриса през 1990 г. за ролята си в "Стоманени магнолии", припомня CNN.

Сякаш те познавам

Това, че публиката я намира за близка до себе си, е нещо, което Робъртс осъзнава много добре, за добро или лошо.

"Мисля, че има нещо в мен, което винаги позволява на хората да се чувстват комфортно или да виждат нещо познато", обяснява тя.

"Ако някой ме види в магазин за хранителни стоки и каже: "Защо си подстригала косата си така?", това не е защото се опитва да бъде груб. Това е, защото чувстват, че ме познават, че седя зад тях в църквата всяка неделя.

Тесла, Олбрайт, Никол Кидман: Чужденците, които станаха икони в АмерикаТези знаменитости са преминали трудния път към гражданството и зелените карти, борейки се с всяко предизвикателство

Това е чувството, че разбираш някого, когото не познаваш.

Предполагам, че това, че изглеждам сравнително като себе си в повечето роли, ме изважда от лентата на персонажа-актьор. Но никога не се чувствам така, сякаш играя себе си."

В тази връзка Робъртс напомня на Къртис, че почти е отказала "неудобната" роля на филмовата звезда Анна Скот в "Нотинг Хил", наричайки я "едно от най-трудните неща, които някога ми се е налагало да правя".

"Дори не знаех как да изиграя този човек".

Любовните триъгълници, които създадоха шедьоври в кинотоЗрителите имат нужда от вълнение и драма, а какъв по-добър начин има от класическия любовен триъгълник – запазена концепция на Холивуд

Актрисата допълва, че дори е отказала да ползва гардероба, предоставен на снимачната площадка и е изпратила шофьора до апартамента си с инструкции да претърси нейните лични тоалети, така че за ролята е била облечена в свои дрехи.

Тя коментира и решението си да не снима голи сцени във филмите си.

"Не искам да критикувам избора на другите, но да не се събличам във филм или да бъда уязвима по физически начин е избор, който правя за себе си.", допълва Джулия Робъртс.