След две тримесечия на загуби швейцарският банков гигант UBS разби очакванията за първото тримесечие на 2024 г., като обяви по-високи резултати, подкрепени от ръст на приходите в звеното за управление на богатство. Те са се повишили с 28% до 6,14 милиарда долара, съобщава CNBC.

По-ниските разходи и ползите от консолидацията след поглъщането на Credit Suisse през юни 2023 г. също са помогнали на банката да отчете нетна печалба от 1,8 милиарда долара през първото тримесечие, което е над консенсусната прогноза за $721,4 млн., според проучване на LSEG

Приходите на групата през първото тримесечие възлизат на 12,74 милиарда долара – също по-високи от очакваното, както и спрямо постигнатите $10,86 млрд. през четвъртото тримесечие на 2023 г.

Акциите на UBS бяха с 8,9% по-високи към 9:00 ч. лондонско време, възвръщайки част от загубите през април. Акциите на UBS скочиха с 51,7% миналата година, но започнаха слабо настоящата.

Швейцарският банков гигант заяви, че продължава да работи по огромната интеграция на своя бивш конкурент, като очаква сливането на UBS AG и Credit Suisse AG в единна междинна холдингова компания в САЩ да завърши през второто тримесечие, а сливането на швейцарските дружества да приключи през третото тримесечие.