УниКредит Булбанк спечели две допълнителни награди от Euromoney Awards for Excellence 2023, годишните награди на списание Euromoney, отличаващи водещи банки и финансови институции от цял свят.

Банката е победител в категориите „Най-добра корпоративна банка в България“ и „Най-добра банка за дигитални решения“; за годината, като през месец юли беше отличена от медията и за „Най-добра банка в България“.

Признанието за най-добра корпоративна банка отразява ангажимента на УниКредит Булбанк да предоставя на своите корпоративни клиенти най-висококачествени финансови услуги и иновативни решения.

Банката е известна със своята експертиза в областта на корпоративното финансиране, инвестиционното посредничество и управлението на ликвидността, което я прави предпочитан партньор за бизнеса и през годините затвърждава водещата ѝ позиции в страната.

УниКредит Булбанк се утвърждава като лидер в дигиталното банкиране Банката е призната за най-добра дигитална банка за 2023 година от Global Finance, като е отличена и в още две категории – за мобилно приложение и дигитални услуги за търговско финансиране

Отличието за „Най-добра банка за дигитални решения“ е продължение на признанията за банката от различни международни и български организации за постиженията в процеса на дигитализиране на банкови услуги и продукти.

Това признание потвърждава ангажимента на УниКредит Булбанк да бъде водеща банка в областта на дигиталните услуги и стремежа да предлага най-доброто възможно потребителско изживяване.

Двете отличия на УниКредит Булбанк са част от наградите, които банките на групата УниКредит спечелиха.

Над 95% от паричните преводи в УниКредит се извършват през дигитален каналНад 60% от клиентите активно използват мобилното банкиране на банката Булбанк Мобайл


Общо девет награди бяха получени в девет категории на Euromoney Awards for Excellence 2023.

Тези нови отличия надграждат получените по-рано тази година награди за най-добра банка в Централна и Източна Европа, както и за най-добра банка в Италия, Австрия, Босна и Херцеговина, България и Хърватия.

УниКредит бе обявена за Най-добра корпоративна банка в Италия, Най-добра банка за CSR в Германия, Най-добра банка за дигитални решения в Австрия, Най-добра банка за ESG в Австрия, Най-добра банка за ESG в Чехия, Най-добра корпоративна банка в България (УниКредит Булбанк), Най-добра банка за дигитални решения в България (УниКредит Булбанк), Най-добра корпоративна банка в Хърватия (Zagrebacka banka) и Най-добра банка за МСП в Хърватия (Zagrebacka banka).

Наградите Euromoney Awards for Excellence 2023 са учредени през 1992 г. и се смятат за най-добрата програма за награждаване на световната банкова индустрия, която определя „най-добрите от най-добрите“ във всички страни, предлагащи банкови услуги.