С ексклузивно тригодишно партньорство с филмовия фестивал в Сараево UNIQA продължава да подкрепя културни събития и изкуството в целия регион. Като официален застраховател ще се погрижи и за безопасността на всички участници във Фестивала.

29-тото издание на най-мащабното филмово събитие в региона на Югоизточна Европа от 11 до 18 август събира множество артисти, звезди и публика, жадна за най-доброто от света на световното кино.

Благодарение на това партньорство, от тази година публиката ще се радва на още по-разнообразна филмова и културна програма.

UNIQA е партньор в рамките на фестивала и на инициативата "Зелен павилион", където ще представи предприетите мерки за намаляване на негативното въздействие върху околната среда и повишаване на информираността за важността на екологично отговорното поведение. Като част от тази инициатива UNIQA предоставя ваучери за безплатно ползване на скутери и електрически велосипеди, които могат да се използват за транспорт между фестивалните локации с цел намаляване на въглеродния отпечатък. Също така, за да намали автомобилния трафик по време на фестивала, UNIQA подпомага осигуряването на безплатен градски транспорт през нощта в Сараево.

„Партньорството на филмовия фестивал в Сараево и UNIQA е началото на дългосрочно стратегическо сътрудничество, в което сме съчетали отговорност и желание да популяризираме изкуството и творчеството в обществото. Този фестивал е платформа за представяне на различни кинематографични произведения и нашата подкрепа на млади режисьори и артисти улеснява междукултурния диалог и насърчава растежа на филмовата индустрия. Ето защо ние с голямо нетърпение очакваме да режисираме тази история заедно и да отпразнуваме универсалния филмов език, който надхвърля границите и обединява общностите“, казва Адел Бахтанович, президент на UNIQA SEE.

Адел Бахтанович, президент на UNIQA SEE

Като част от инициативата „Зелен павилион“, която се застъпва за екологични политики, които ще направят филмовата индустрия по-отговорна към околната среда, Адел Бахтанович ще сподели с публиката примери за добри практики за включване на устойчивостта във всички бизнес сегменти на UNIQA, от отговорните инвестиции до управлението на отпадъци, както и подпомагането на множество проекти в общности, където UNIQA оперира.

В съответствие със стратегията UNIQA 3.0 – Засаждаме бъдещето – UNIQA използва колективната сила, за да помогне на обществото и околната среда да се развиват по устойчив и отговорен начин за бъдещето на бъдещите поколения. Групата UNIQA е член на Австрийския зелен финансов алианс, който пое ангажимент да направи своето портфолио климатично неутрално, като се придържа към климатичната цел от 1,5°C в Парижкото споразумение. UNIQA е и първата застрахователна компания в Австрия, която стана член на Net Zero Asset Owner Alliance на глобалните инвеститори в банковия и застрахователния сектор, инициирана от ООН, и първата, която стартира „зелена“ кампания на стойност 200 милиона евро, които ще бъдат инвестирани в проекти за опазване на климата и околната среда в Европа и страните от ОИСР.

Присъединяването към големи глобални инициативи е последвано от местни инициативи, като кампанията за залесяване, в която миналата година 1700 служители засадиха повече от четири хиляди дървесни фиданки в целия регион.

Чрез подобни екологични и много други социално отговорни действия, насочени към подпомагане на най-уязвимите групи в обществото, като подкрепа на деца и младежи, УНИКА активно влияе върху по-добрия живот на своите клиенти, служители и цялата общност, в която оперира. Всички бъдещи инициативи, които UNIQA ще организира, за да подпомогне и да допринесе за общността и отговорното поведение, ще бъдат подкрепени от новия бранд посланик на UNIQA в региона – Горан Иванишевич. Сътрудничеството с известния тенисист и треньор, както и партньорството с Фестивала, се основават на общи ценности.