Кой ще изиграе Илон Мъск?

Това е най-горещият въпрос в Холивуд след новината, че индийското студио A24 е придобило правата за филмиране на биографията му от Уолтър Айзъксън.

NBC News съобщи, че до споразумението се е стигнало след изключително конкурентна война, в която са участвали множество студиа и режисьори. A24, които доминираха на миналогодишните „Оскар“-и, са известни сред киноманите със заглавия като "Мидсомар" и "Говори с мен".

Големият въпрос обаче е именно кой актьор ще дръзне да се превъплъти в образа на толкова противоречива фигура като Илон Мъск.

Най-касовите провали в ХоливудОт

Дарън Аронофски е ангажиран да режисирането на продукцията, а шансът да се работи с него е допълнителен бонус. Амбициозните му филми често изискват от актьорите да стигат до крайности, достойни за награди, което му дава голям опит в номинации и победи за "Оскар".

Тази година Брендън Фрейзър спечели "Оскар" за най-добър актьор за ролята си на самотен и депресиран професор в "Кит" на Аронофски, а Хонг Чау получи номинация за най-добра поддържаща женска роля.

През 2011 г. Натали Портман спечели наградата за най-добра актриса за психологическата балетна драма на режисьора "Черният лебед". Мики Рурк и Мариса Томей бяха номинирани през 2009 г. за "Борецът". Преди това Елън Бърстин беше номинирана за най-добра актриса през 2001 г. за драмата "Реквием за една мечта".

Брендън Фрейзър – Китът, който възкръсна и спечели „Оскар“ Пътят му към най-престижната награда не бе никак лесен, тъкмо обратното

Илон Мъск няма да е първият технологичен лидер, чиято житейска биография излиза на голям екран.

Биографията на Стив Джобс вдъхнови едноименния филм на Дани Бойл от 2015 г., който донесе на Майкъл Фасбендър номинация за най-добър актьор за ролята на покойния основател на Apple.

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг вдъхнови драмата на Дейвид Финчър от 2010 г. "Социалната мрежа", която донесе на Джеси Айзенбърг номинация за най-добър актьор, припомня CNBC.

8 неща за Илон Мъск от новата книга на биографа Уолтър АйзъксънМилиардерът има проблем с „вируса на будния ум“

Предстои да видим кой ще получи ролята на Мъск, която отсега предизвиква повече внимание от обичайните кастинг решения в Холивуд, като се има предвид откритото и провокативно присъствие на милиардера в социалните медии.

До момента самият милиардер изглежда доволен от начина, по който се развиват началните разработки по продукцията. "Радвам се, че Дарън го прави. Той е един от най-добрите", написа Мъск в X (Twitter).